top of page
  • Foto van schrijverCheyenne van Eikeren

Voeding als Medicijn - Orthomoleculaire Geneeskunde

Bijgewerkt op: 27 nov. 2023

Orthomoleculaire geneeskunde is een medische benadering die is gebaseerd op het principe dat een optimale gezondheid kan worden bereikt door het handhaven van de juiste concentratie van natuurlijke stoffen die normaal in het lichaam aanwezig zijn. Deze stoffen omvatten vitaminen, mineralen, aminozuren, antioxidanten en andere biochemische stoffen.


Het belangrijkste doel van de orthomoleculaire geneeskunde is het optimaliseren van de biochemische processen in het lichaam om ziekte te voorkomen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te ondersteunen. Individuele biochemische samenstellingen worden geëvalueerd om een gepersonaliseerd plan van voeding en supplementen te ontwikkelen om eventuele tekorten aan te vullen en optimale gezondheid te bevorderen.
Orthomoleculaire geneeskunde benadrukt ook het belang van een gezonde en uitgebalanceerde voeding, rijk aan voedingsstoffen en vrij van schadelijke stoffe

n. Het minimaliseren van blootstelling aan gifstoffen en het beheersen van stress zijn ook essentiële elementen om een optimale gezondheid te behouden.


Comentarios


bottom of page