top of page
  • Foto van schrijverCheyenne van Eikeren

Electrofysiologische diagnostiek

Electrofysiologische diagnostiek, zoals ontwikkeld door Dr. Voll, is een belangrijk instrument binnen de Mesologie om de balans van het lichaam te evalueren. Deze methode staat bekend als Elektroacupunctuur volgens Voll (EAV).


Bij EAV meet de Mesoloog elektrische weerstand op specifieke acupunctuurpunten, meestal op handen en voeten. Deze metingen geven informatie over de gezondheidstoestand van organen, meridianen en lichaamssystemen.


De EAV-apparatuur stuurt een zwakke elektrische stroom door het lichaam en meet hoe goed deze stroom wordt doorgegeven op de acupunctuurpunten, dit is niet pijnlijk of voelbaar. Afwijkende metingen kunnen wijzen op mogelijke verstoringen in het lichaam, zoals ontstekingen, blokkades, of energetische disbalans.


De resultaten van EAV metingen helpen de Mesoloog om een beter inzicht te krijgen in de oorzaak van gezondheidsklachten en om een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen.


De behandeling kan gericht zijn op het herstellen van de balans door middel van voeding, supplementen, kruiden of andere natuurlijke therapieën.


Het gebruik van electrofysiologische diagnostiek in de Mesologie stelt de therapeut in staat om op een niet-invasieve en veilige manier informatie te verzamelen over het functioneren van het lichaam. Het is een waardevol hulpmiddel om de gezondheid te verbeteren door verstoringen in een vroeg stadium op te sporen en te corrigeren. Het is echter belangrijk om te beseffen dat deze diagnostische methode altijd in combinatie moet worden gebruikt met andere klinische informatie en diagnostische technieken om een volledig beeld te krijgen van de gezondheidstoestand van de patiënt en om een nauwkeurige diagnose en behandeling te garanderen.


Comments


bottom of page