top of page
  • Foto van schrijverCheyenne van Eikeren

Genezen met Verdunningen en Energie - Homeopathie

Bijgewerkt op: 27 nov. 2023

Homeopathie is een complementaire geneeswijze die is gebaseerd op het principe van "gelijksoortigheid" (similia similibus curentur), wat betekent dat een stof die bepaalde symptomen kan veroorzaken, in zeer verdunde vorm wordt gebruikt om v

ergelijkbare symptomen te behandelen.


Het kernidee achter homeopathie is dat een stof die bij een gezond persoon bepaalde symptomen kan veroorzaken, in zeer verdunde vorm genezende eigenschappen heeft en vergelijkbare symptomen kan genezen bij een zieke persoon.


De homeopathische behandeling omvat een grondige evaluatie van de symptomen, de medische geschiedenis en het emotionele welzijn van de patiënt. Homeopaten geloven dat ziekten niet alleen op fysiek niveau voorkomen, maar ook verband houden met emotionele en mentale aspecten van een individu.De homeopathische geneesmiddelen worden gemaakt door de oorspronkelijke stof te verdunnen en te schudden in een proces dat "potentiëren" wordt genoemd. Deze gepotentieerde middelen worden toegediend in de vorm van kleine suikerbolletjes of vloeistof.


Homeopathie wordt vaak gebruikt voor verschillende aandoeningen, van acute z


iektes tot chronische aandoeningen. Het streeft naar het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en het bevorderen van een natuurlijke genezing van binnenuit.

Het unieke van homeopathie ligt in zijn individuele benadering van elke patiënt. Elk persoon wordt beschouwd als een uniek individu, en de homeopaat selecteert het passende homeopathische middel op basis van de specifieke symptomen en de totale constitutie van de persoon.


Comentarios


bottom of page